Het liefst van al zou je hond elk uur van elke dag met jou doorbrengen. En jij met hem! Toch moet je je hond soms alleen thuislaten. Dat vindt hij allesbehalve leuk, en als je pech hebt … laat hij dat maar wat graag merken! Als je hond onophoudelijk blaft, in huis plast, de meubelen kapot maakt, … telkens wanneer jij de deur achter je dichttrekt, heeft hij duidelijk hulp nodig. En daar ben jij als baasje de geknipte persoon voor. Ontdek snel onze tips!
MAAK ER ZELF GEEN DRAMA VAN
Natuurlijk laat je je hond niet graag alleen, en uiteraard ben je blij hem te zien als je weer thuiskomt. Maar laat je hond daar zo weinig mogelijk van merken. Hoe emotioneler jij doet, hoe moeilijker je hond het krijgt met alleen zijn. Hij kopieert tenslotte jouw gedrag. Beperk je afscheid tot een aai over z’n kop en negeer hem de eerste minuten wanneer je weer thuis bent.
JE HOND ALLEEN THUISLATEN IN STAPJES
Blijf geen uren weg als je merkt dat je hond het echt moeilijk heeft met alleen zijn. Begin met enkele minuten – ga bijvoorbeeld naar een andere kamer en sluit de deur achter je – en blijf telkens iets langer weg. Zo kan je hond rustig wennen aan je afwezigheid en neemt hij sneller aan dat je altijd wel zult terugkomen. Maak gebruik van een bench als je hond geneigd is om in huis te plassen of meubels te vernielen als hij alleen is, maar vergeet niet dat hij dagelijkse voldoende moet bewegen.
VOORKOM VERVELING
Een vermoeide hond is een rustige hond. Laat je maatje nog even uit voor je vertrekt en geef hem nog wat te eten, zodat hij sneller zin heeft in een dutje. Voorzie ook voldoende speelgoed en laat de tv of radio zachtjes spelen tot je weer thuis bent.
JE HOND RUSTIG ALLEEN LEREN ZIJN
Om dit leerproces vlot te laten verlopen, kan je jouw hond ondersteunen door hem Zylkene te geven. Zylkene is een natuurlijk voedingssupplement dat huisdieren helpt om te gaan met gespannen situaties. Zylkène maakt je hond niet suf en bevordert zijn leerproces. Je dierenarts vertelt je er graag alles over!