1. EEN RUSTIGE AUTORIT VOORBEREIDEN
De meeste honden hebben vrij snel door dat er een reisje op til staat. Staat jouw hond al te popelen om te vertrekken zodra hij een reiskoffer opmerkt? Of vindt hij al die chaos maar niets? In elk geval is het belangrijk dat jij en je gezin rust uitstralen. Nog beter is het om in te pakken wanneer jij, je partner of de kinderen even uit wandelen zijn met de hond. Weet je nu al dat je hond tijdens de autorit moeilijk tot rust zal komen? Geef hem vijf tot zeven dagen voor vertrek Zylkene om hem extra op zijn gemak te stellen.
2. ALS JE HOND Z’N EIGEN KOFFERS KON PAKKEN …
Je bent eindelijk op je bestemming gearriveerd … en dan blijkt dat je hond last heeft van vlooien. En z’n oogjes wateren. En hij heeft een teek. En … Je merkt het al: een EHBO-kitje voor je hond is geen overbodige luxe op reis. Wat er zeker moet inzitten:
- Een tekentang
- Antivlooienmiddel
- Steriele kompressen
- Een dekentje
- Oordruppels
- Oogdruppels
- Gegevens van een dierenarts ter plaatse
Als je hond overigens zelf zijn koffers kon pakken, zou hij natuurlijk zijn favoriete speeltjes, zijn lievelingsvoer en een drinkbakje voor onderweg meenemen. Zeker toevoegen aan de checklist, dus!
3. GOED VERZEKERD OP VAKANTIE MET JE HOND
Je bent heerlijk op vakantie met je gezin, wanneer je dochtertje ongelukkig ten val komt en haar been breekt. Je beslist om huiswaarts te keren. Gelukkig heb je een annulatieverzekering en een reisverzekering, zodat je je geld niet volledig kwijt bent en je de repatriëringskosten en de medische onkosten in het buitenland niet hoeft te betalen. Maar wat als het je hond is die zijn poot heeft gebroken? Ook dan wil je natuurlijk graag – kosteloos – naar huis keren. En dat kun je! Bij heel wat verzekeringsmaatschappijen kun je namelijk je hond laten opnemen in je annulatieverzekering en je reisverzekering. Ga wel even na of het mogelijk is en of alle papieren zeker in orde zijn voor je vertrekt.